SPORT

Handbal feminin: România a obţinut prima victorie la Campionatul Mondial din Japonia, 29-24 cu Senegal

post-img

Victorie pentru naţionala feminină de handbal a României la Campionatul Mondial! Cristina Neagu a facut spectacol cu 13 goluri marcate şi România a învins Senegal cu 29-24, la Kumamoto, în Grupa C a competiţiei. Marţi este următorul joc împotriva naţionalei din Kazahstan.

Tricolorele au câştigat de Ziua Naţională a României, după un meci bun, care a mai şters din impresia lăsată de partida cu Spania, pierdută categoric sâmbătă, cu 16-31.

România păstrează şanse de a trece de prima fază a grupelor, după debutul ratat, însă nivelul de joc trebuie să crească şi mai mult.

Învinse de Spania în primul meci, tricolorele au căutat revanşa cu Senegal şi după 2-0 în startul de meci,  Neagu a mărit ecartul la cinci goluri în minutul 12. Vicecampioana Africii a revenit în joc cu patru goluri consecutive, însă finalul de repriză a fost salvat tot de Neagu. Cea mai bună jucătoare a lumii a fost de neoprit pe semicerc şi, la pauză, tricolorele au condus cu 15-12.

La reluare, tot Neagu a continuat spectacolul cu încă cinci reuşite în poarta Senegalului. Mai mult, Lorena Ostase a dus diferenţa la cinci goluri, iar Neagu, cu al 13-lea gol, a asigurat un final liniştit. România s-a impus cu 29-24 şi va întâlni, marţi, Kazahstanul, fără victorie în cele două meciuri jucate până acum la turneul final.

În celelalte partide din grupă, Muntenegru a dispus de Kazahstan cu 30-21, iar Spania a învins Ungaria cu 29-25.

Următoarele meciuri sunt programate pe 3 decembrie, Spania - Senegal (08:00), România - Kazahstan (12:00) şi Ungaria - Muntenegru (08:00).

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska - Aneta Udriştioiu (3 goluri), Laura Pristăviţa, Cristina Neagu (13), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (3), Crina Pintea (1), Elena Dache, Anca Polocoşer (3), Lorena Ostase (1), Sonia Seraficeanu (2), Mădălina Zamfirescu (1), Ana Maria Iuganu (2).
Selecţioner: Tomas Ryde.

Senegal: Hatadou Sako, Cira Aram Lo - Khady Seck, Amina Sankhare (3), Doungou Camara (6), Fanta Keita (1), Hawa Ramatou Ndiaye (6), Niacalin Kante, Adja Sanou Paye (1), Marieme Ba, Ndiole Sene, Penda Sylla, Dienaba Sy, Raissa Dapina (7), Laura Kamdop, Awa Fall Diop.
Selecţioner: Frederic Bougeant.

Au arbitrat: Bon-Ok Koo şi Seok Lee (Coreea de Sud).