Gică Popescu este noul consilier al premierului Mihai Tudose
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gică Popescu este noul consilier al premierului Mihai Tudose

Gică Popescu a fost numit consilier al premierului României, urmând să se ocupe de pregătirile necesare meciurilor pe care România le va organiza în cadrul Campionatului European de Fotbal 2020, a anunţat şeful executivului.

"În 2013, România s-a bătut în piept că organizează o grupă de la CE de fotbal. Am bătut palma cu UEFA, am fost foarte mândri în momentul ăla. Nu s-a făcut nimic. Ne trebuiau patru stadioane", a relatat Tudose la un post de ştiri, citat de News.ro.

Şeful executivului a discutat cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi au ajuns la concluzia că este necesar un specialist care să se ocupe de tot ceea ce implică un astfel de eveniment. Printre criteriile luate în calcul s-a numărat şi cel conform căruia ar trebui să fie persoane cunoscute de UEFA, familiarizate cu instituţia.

"Am găsit nişte oameni extraordinari care se pricepeau să facă o bancă, o autostradă. Domnul Ciolacu a zis să luăm pe cineva care a făcut fotbal. Pe cineva care ştie unde e UEFA. S-a discutat cu soluţia respectivă, în decembrie. Care a vrut să vadă dosarul, să ştie în ce se bagă. Azi a zis da. De azi am un consilier nou, îl cheamă Gică Popescu", a declarat premierul.

El a spus că, la discuţia iniţială, Gică Popescu a venit însoţit de Gică Hagi.

"Sunt convins că şi Gică Hagi va da o mână de ajutor. Când i-am chemat la guvern în decembrie erau mai timoraţi. Le-am spus că noi trebuie să fim timoraţi", a afirmat şeful guvernului.

România a primit în 2014 dreptul de a organiza pe Arena Naţională trei meciuri din cadrul fazei grupelor CE din 2020 şi o partidă din optimile de finală.

Similare