SPORT

Franţa - Belgia, marţi, prima semifinală a Cupei Mondiale, un meci al favoriţilor pentru Balonul de aur

post-img

Miercuri încep semifinalele Campionatului Mondial. Toate cele 4 echipe rămase sunt din Europa. Franţa şi Anglia au mai cucerit trofeul, însă doar pe teren propriu, în timp ce Belgia şi Croaţia sunt la un pas să scrie istorie.

Brazilia a lăsat sfertul de finală cu Belgia la voia hazardului! Eden Hazard, decarul belgienilor, l-a eclipsat total pe Neymar şi pare hotărât să atace nu numai titlul mondial, ci şi Balonul de aur!

Îndreptăţit să spere la aceleaşi obiective este şi super-vedeta lui City, Kevin De Bruyne, creierul numeroaselor contraatacuri belgiene şi autor al unui gol senzaţional împotriva Braziliei!

Calificaţi în semifinalele Mondialului pentru a doua oară în istorie după ediţia din 1986, când au fost puşi la punct de geniul lui Maradona, belgienii vor întâlni Franţa în drumul spre finala din Rusia!

Cocoşii au trecut fără să forţeze de un Uruguay apatic, care a deplâns prea mult absenţa lui Cavani.

Mbappé n-a mai strălucit în sferturi, dar faţă în faţă cu Hazard şi De Bruyne va dori să arate că şi el este unul dintre favoriţii pentru Balonul de aur!

Semifinala dintre Belgia şi Franţa îl pune în încurcătură pe marele Thierry Henry, monument al fotbalului francez, aflat acum în staff-ul belgienilor.

Dintre cele 4 semifinaliste, doar Franţa şi Anglia au câte un titlu mondial în palmares. Ambele le-au cucerit în ediţiile pe care le-au şi găzduit.

De la reuşita englezilor au trecut 52 de ani, iar fanii Albionului simt că a venit iar vremea lor, ba chiar cred că astrele li s-au aliniat. Şi acum, şi în 1966, când Anglia a triumfat, Real Madrid a cucerit Cupa Campionilor, Chelsea a terminat pe 5 în campionat, iar Burnley s-a calificat în Cupele Europene.

Până la un nou titlu, englezii trebuie să treacă de Croaţia în semifinale, iar Modric şi Rakitic par neobosiţi, în ciuda unui sezon extrem de încărcat. Numărul impresionant de trofee cucerite cu Real şi Barcelona le-a deschis apetitul pentru titlul supreme - cel mondial!

Şi partida dintre Anglia şi Croaţia are candidaţii ei la Balonul de aur: Modric, pe de o parte, şi Harry Kane de cealaltă, englezul fiind golgheterul la zi al Mondialului, cu 6 reuşite.

Marţi, de la ora 21.00 este prima semifinală, Franţa - Belgia, iar miercuri, tot de la ora 21.00, este Anglia – Croaţia.

Ambele partide vor fi în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD!