SPORT

FOTO. Simona Halep este în premieră în finală la Wimbledon."Este unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea!"

post-img

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) s-a calificat în finală la Wimbledon, după ce a trecut in două seturi, 6-1, 6-3 de ucraineanca Elina Svitolina (24 de ani, 8 WTA).

Simona Halep a câştigat semifinala cu Svitolina într-o oră şi 13 minute pentru a se califica petnru prima oară în carieră în finala de la Wimbledon.

"Este un sentiment minunat, sunt foarte emoţionată. Este unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea şi încerc să mă bucur cât pot de mult şi să fiu fericită că am ajuns în finală. Nu a fost aşa uşor precum o arată scorul, fiecare game a fost foarte lung. Am luptat din greu ca să câştig acest meci. Svitolina este o jucătoare extraordinară  şi e mereu dificil să joci împotriva ei. Cred că am jucat bine tactic şi am fost foarte puternică fizic şi mental", a declarat Simona, după meci.

În primul set, ucraineanca nu a reuşit să câştige pe propriul serviciu.  Simona a început bine meciul, a câştigat primul game, unul foarte lung, cu multe egalităţi, pe propriul serviciu.

(w500) Simona Hal

A făcut apoi break, după un alt game lung, însă Svitolina a făcut rebreak la zero.  Simona a făcut un nou break, confirmat imediat cu serviciul, pentru 4-1.  Românca a reuşit  un nou break senzaţional, la zero, iar scorul devenea  5-1.

(w500) Simona Hal

A încheiat setul pe propriul serviciu tot cu un game lung, la fel ca în debutul meciului.

(w500) Statistica

Svitolina şi-a făcut serviciul abia în debutul setului doi. Au urmat trei game-uri câştigate la zero pe propriul serviciu, pentru 2-2.

(w500) Setul doi,

A urmat un nou game câştigat la serviciu de Svitolina. Simona a egalat cu un game câştigat la zero pe propriul serviciu, după care a reuşit break-ul şi a preluat conducerea, 4-3.

(w500) Simona Hal

Şi-a făcut apoi serviciul pentru 5-3 şi a încheiat setul şi meciul cu un  nou break, pentru a se califica în premieră în finala turneului de la Wimbledon.