SPORT

Fotbal: Real Madrid, în finala Cupei Mondiale a cluburilor

post-img

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat cu dificultate în finala Cupei Mondiale a Cluburilor la fotbal, competiţie găzduită de Emiratele Arabe Unite, după ce a învins formaţia locală Al Jazira cu scorul de 2-1, miercuri, în a doua semifinală a competiţiei, jucată la Abu Dhabi.

Al Jazira a deschis scorul prin brazilianul Romarinho (41), însă campioana Europei a restabilit egalitatea după pauză, prin portughezul Cristiano Ronaldo, golul victoriei fiind reuşit de galezul Gareth Bale (81), după o fază precedată de o poziţie suspectă de ofsaid la Casemiro.

Bale a marcat cel mai rapid gol al unui jucător de rezervă în competiţie, punctând în mai puţin de un minut de la introducerea sa pe gazon.

Real a avut două bare (ambele Benzema) şi două goluri anulate, unul după o lungă consultare între arbitrul de centru şi asistentul video.

În finala de sâmbătă, Real Madrid va înfrunta echipa braziliană Gremio Porto Alege, care a dispus de mexicanii de la Pachuca în prima semifinală, cu 1-0, după prelungiri. Tot sâmbătă va avea loc şi finala mică, între Pachuca şi Al Jazira.

Pe stadionul Zayed Sports City din Abu Dhabi au asistat 36.650 de spectatori.