SPORT

Fotbal: Franţa, a doua finalistă a Ligii Naţiunilor, după 3-2 cu Belgia

post-img

Naţionala de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 3-2 (0-2), joi seara, la Torino, în a doua semifinală.

Belgia, liderul clasamentului FIFA în ultimii trei ani, a condus cu 2-0, prin golurile marcate în finalul primei reprize de Yannick Carrasco (37) şi Romelu Lukaku (40). Lukaku a ajuns astfel la 68 de goluri marcate în 101 de partide jucate în tricoul Belgiei.

''Les Bleus'' au reuşit egalarea în decurs de mai puţin de zece minute, graţie golurilor reuşite de Karim Benzema (62), dintr-o poziţie aproape imposibilă, şi Kylian Mbappe (69 - penalty), după un fault comis de Youri Tielemans asupra lui Antoine Griezmann.

După ce Belgiei i-a fost anulat de către VAR un gol marcat de Lukaku (pentru ofsaid), în min. 87, victoria echipei antrenate de Didier Deschamps a fost adusă de Theo Hernandez (90), cu un şut imparabil din marginea careului, la centrarea lui Benjamin Pavard, respinsă nefericit de Toby Alderweireld.

Belgia a mai avut o ocazie mare prin De Bruyne (4), în timp ce francezii au ratat prin Griezmann (58) şi Tchouameni (77), iar Paul Pogba a avut o bară (90), din lovitură liberă, chiar înaintea golului.

Duminică, la Milano, în finală, Franţa va înfrunta Spania, care a dispus, miercuri, în prima semifinală, de campioana europeană Italia, cu 2-1, la Milano. În finala mică se vor întâlni Italia şi Belgia, tot duminică.

Portugalia a câştigat prima ediţie a Ligii Naţiunilor, în 2019.