SPORT

Felix Cosmolici şi Vlada Caraulinaia, deţinători ai Cupei Moldovei la tenis de masă

post-img

Felix Cosmolici şi Vlada Caraulinaia, originari din Chişinău, au intrat în posesia Cupei Moldovei la tenis de masă, rezervată juniorilor, care s-a desfăşurat în weekend la sala specializată a Universităţii de Stat din Moldova.

Cei doi sportivi au învins în toate partidele disputate. Vlada Caraulinaia a învins-o cu scorul 3-2 pe ocupanta locului doi, Diana Gurschi (Mereni, Anenii-Noi). În setul al cincilea, decisiv, ea şi-a întrecut rivala doar în prelungiri cu scorul 12-10. „A fost una dintre cele mai dramatice partide la acest turneu, dacă ţinem cont şi de faptul că încă un set a desemnat câştigătoarea, de asemenea, în prelungiri”, a declarat pentru Moldpres candidatul de maeştri ai sportului Ivan Kapsamun.

Câştigătorul turneului masculin, Felix Cosmolici, legitimat la un club din Magdeburg (Germania), a avut de înfruntat doi parteneri puternici: Mihai Caminschi din Ungheni, care evoluează în Divizia A din campionatul României pentru clubul din Constanţa, şi Daniil Titov, campionul municipiului Chişinău. Ei s-au clasat pe locurile doi şi, respectiv, trei. În ambele partide cu aceşti premianţi, Felix Cosmolici a învins cu scorul 3-1.

Un alt jucător de tenis de masă din Chişinău, Sergiu Ştepu, a reuşit să obţină victoria (3-2) în partida disputată cu sportivul Mihai Caminschi. Turneul a constituit un test important pentru pretendenţii la dreptul de a fi incluşi în echipa naţională, care va participa la Campionatul European şi Mondial din 2019, scrie Moldpres.