Federaţia internaţională de gimnastică a amânat pentru 2021 toate concursurile de Cupă Mondială
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Federaţia internaţională de gimnastică a amânat pentru 2021 toate concursurile de Cupă Mondială

Patru concursuri de Cupă Mondială la gimnastică artistică şi cinci la gimnastică ritmică, programate în acest an, au fost amânate pentru 2021, a anunţat Federaţia internaţională de gimnastică (FIG), citată de Agerpres.

Etapele de Cupă Mondială la gimnastică artistică din acest an urmau să aibă loc la Stuttgart, Birmingham, Tokyo şi Doha, ultima fiind singura pentru care s-a stabilit data exactă, între 10 şi 13 martie 2021. Au fost amânate de asemenea concursurile World Challenge Cup de la Varna, Cairo, Koper (Slovenia) şi Osijek (Croaţia), în timp ce etapa de la Mersin (Turcia) a fost anulată.

La gimnastică ritmică, concursurile de Cupă Mondială amânate pentru 2021 se vor desfăşura la Sofia (9-11 aprilie), Taşkent (16-18 aprilie), Baku (7-9 mai) şi Pesaro (28-30 mai), în timp ce competiţiile din World Challenge Cup vor avea loc anul viitor la Portimao (21-23 mai), Cluj-Napoca (25-27 iunie), Minsk (2-4 iulie) şi Moscova (9-11 iulie).

Concursul de la Cluj-Napoca era programat iniţial în acest an între 23 şi 25 august la BT Arena.

''Reorganizarea calendarului necesită timp. În aceste circumstanţe excepţionale, FIG consideră esenţial să se acţioneze cu prudenţă şi să asigure că toţi sportivii vor avea acces la competiţiile la care doresc să participe, precum şi să dispună de timpul să se pregătească pentru a concura la un nivel înalt'', se arată în comunicatul Federaţiei internaţionale de gimnastică.

Primul Campionat Mondial de parkour, sport care ar putea fi introdus în programul JO 2024 de la Paris, ce urma să aibă loc în aprilie la Hiroshima, a fost amânat de asemenea pentru anul viitor, în timp ce Cupa Mondială de parkour de la Tokyo, din iulie, a fost anulată.
Similare
RECOMANDĂRI