SPORT

FCSB se califică în primăvara europeană; Sheriff face un pas mare spre şaisprezecimi

post-img

FCSB s-a calificat în 16-imile de finală ale Europa League, după 1-1 cu Hapoel Be'er Sheva în etapă a 4-a a Grupei G. Vicecampioană României a profitat şi de rezultatul celuilalt meci al grupei, unde Viktoria Plzen a câştigat cu 4-1 în faţa lui FC Lugano.

Echipa antrenată de Nicolae Dică a avut ocazia să mai marcheze şi să ia toate cele trei puncte, dar arbitrii nu au văzut un henţ pe linia porţii lui Hapoel. Portarul lui Hapoel şi-a salvat echipa la ocazia mare a lui Larie (78), apoi Gnohere putea să aducă a patra victorie a gazdelor (90+3).

S-a terminat 1-1, iar punctul le asigură roş-albaştrilor calificarea în primăvara europeană după 5 ani de pauză, scrie digisport.ro.

Sheriff a făcut un meci mare la Moscova, împotriva lui Lokomotiv. După ce a fost condusă cu 1-0 în prima repriză, tiraspolenii au întors scorul în mitanul secund, înscriind de două ori, mai având şi alte ocazii de a mări scorul. Sheriff urcă pe locul doi, cu 6 puncte după patru meciuri, având şanse să ajungă, pentru parima oară, în primăvara europeană. Grupa F, din care face parte Sheriff, e condusă de FC Copenhaga, tot cu 6 puncte, dar cu un golaveraj mai bun. Lokomotiv coboară pe primul loc pe locul trei, dar ultimele două meciuri vor fi decisive.