SPORT

FC Voluntari a câştigat Supercupa României

post-img

FC Voluntari a câştigat în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins campioana FC Viitorul Constanţa cu scorul de 1-0, pe stadionul ''Municipal'' din Botoşani.

Golul care a decis soarta trofeului a fost marcat de Costin Lazăr (12). FC Viitorul a jucat o oră în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Ionuţ Vînă (32), notează agerpres.ro.

FC Voluntari reuşeşte să îşi treacă în palmares al doilea său trofeu într-un interval de două luni, după ce a cucerit la fel de surprinzător şi Cupa României (în faţa Astrei Giurgiu).

Gheorghe Hagi a aliniat o echipă fără jucători importanţi ca Vlad Morar, Florinel Coman, Florin Purece, Romario Benzar şi George Ţucudean (ultimii doi rezerve).

Începutul meciului a fost echilibrat, ilfovenii având prima ocazie, în min. 6, când un şut-centrare al lui Deac a fost scos de Rîmniceanu de sub bara transversală.

FC Viitorul a replicat prin şutul cu efect expediat de Măţan (10), din marginea careului, puţin pe lângă bară.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a deschis scorul în min. 12, la o serie de greşeli ale apărării constănţene, Costin Lazăr fructificând centrarea lui Marinescu.

Jocul Viitorului a suferit o nouă lovitură în min. 32, când Vînă a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault comis asupra lui Deac, aproape de centrul terenului.

Campioana a avut o posesie mai bună, dar nu şi-a creat ocazii de gol, până la pauză fiind de consemnat doar un şut al lui Ganea, peste poartă (43), şi un şut din cădere al lui Cicâldău, deviat în corner de Balaur (45+2).

În repriza secundă, FC Viitorul a continuat să aibă o posesie superioară, însă ilfovenii s-au apărat grupat şi nu au oferit spaţii adversarilor.

FC Voluntari a avut prima oportunitate a părţii a doua, dar şutul din unghi al lui Deac (46), nu i-a pus probleme lui Rîmniceanu.

FC Viitorul a reuşit să îşi creeze doar două situaţii notabile, în min. 49, când Măţan a reluat slab la centrarea lui Cicâldău, iar portarul Balauru a prins şi în min. 77, când Lazăr a respins din faţa porţii, mingea scăpată de Balauru la centrarea lui Benzar.