SPORT

FC Viitorul - APOEL Nicosia 1-0, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor

post-img

FC Viitorul Constanţa a învins formaţia cipriotă APOEL Nicosia cu scorul de 1-0, miercuri seara, pe Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Cristi Ganea a înscris golul victoriei în min. 75, dintr-o lovitură liberă executată de la 30 de metri de poarta apărată de Boy Waterman. Mingea s-a dus imparabil, în vinclul din dreapta.

După meci, antrenorul Gheorghe Hagi l-a lăudat pe Ganea, spunând că "eu n-am dat niciodată gol aşa, peste zid".

A fost primul gol al Viitorului în cupele europene şi totodată prima victorie a echipei înfiinţate de Gică Hagi.

Succesul, care putea fi şi mai clar, a fost umbrit de eliminarea lui Ţucudean în prelungirile partidei, pentru o intrare dură, dar pentru minge, la portarul Waterman. 

Campioana României a dominat prima jumătate de oră a partidei şi şi-a creat numeroase situaţii de gol, unele foarte mari. Rueda (6) a respins salvator din faţa porţii centrarea lui Cicâldău, dar APOEL a replicat prin Vinicius (9), al cărui şut a fost reţinut de Rîmniceanu.

Benzar (14) a pătruns bine şi a şutat pe lângă poartă. Ţucudean (15) a ratat una dintre cele mai mari ocazii ale constănţenilor, a rămas singur cu portarul, dar nu a reuşit să îl învingă pe Waterman. Herea a încercat un şut (17), dar a fost blocat de fundaşii lui APOEL. Benzar (19) a şutat peste poartă din careu, iar Boli (20) a reluat cu capul pe lângă poartă.

O situaţie notabilă a avut De Camargo (23), la poarta cealaltă, cu un şut din întoarcere, peste ţintă însă.

Ţucudean (24) a fost deposedat în extremis de Milanov, fostul fundaş al Vasluiului, apoi Ţîru a tras în Nuno Morais (25).

Rîmniceanu (30) a respins şutul din unghi al lui De Camargo, iar şutul deviat al lui Benzar a fost prins de Waterman (31).

Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie mare a lui Ţîru (45+1), care a reluat milimetric pe lângă poartă, cu capul, după un corner.

Repriza secundă a fost mai echilibrată şi cu mai puţine faze de poartă, dar totuşi, Viitorul şi-a creat câteva oportunităţi notabile. Ţucudean (57) a şutat din întoarcere, însă Waterman a respins în corner.

FC Viitorul a marcat în min. 75, din lovitura liberă a lui Ganea de la aproape 30 de metri, cu o execuţie formidabilă, fără replică pentru Waterman.

Coman a avut şi el şansa golului, a pătruns foarte bine, dar a şutat puţin peste poartă (84).

Cea mai bună performanţă din istoria clubului APOEL s-a înregistrat în sezonul 2011-2012 al Ligii Campionilor, când echipa din Insula Afroditei a atins sferturile de finală.

Manşa secundă dintre APOEL şi FC Viitorul va avea loc pe 2 august, la Nicosia.