SPORT

Emmanuel Macron, preşedinte-căpitan de echipă. Imaginile cu şeful statului francez la finala Cupei Mondiale au făcut înconjurul lumii

Campioana mondială la fotbal, Franţa, a avut un căpitan aproape jucător, în persoana preşedintelui Emmanuel Macron. Imaginile cu şeful statului la tribună în finală, dar mai ales în vestiare şi cele cântând imnul cu fotbaliştii la Elysee, pe covorul roşu, au făcut turul lumii.

Fotografia care a făcut înconjurul lumii arată un preşedinte al Franţei dezlănţuit, aşa cum nu a mai fost văzut în public. S-a îmbrăţişat şi felicitat cu preşedintele Croaţiei, cu care a defilat de mână la festivitatea de premiere.

De obicei extrem de grijuliu şi atent îmbrăcat, preşedintele Macron nu s-a mai sinchisit de ploaie. I-a consolat pe croaţi şi i-a felicitat călduros pe compatrioţii săi.

Festivalul preşedintelui francez a continuat la vestiare.

Emmanuel Macron şi soţia sa i-au primit pe Deschamps şi ai lui la Palatul Elysee, cu covor roşu şi omagii mai ceva decât pentru un şef de stat. Imnul naţional a fost interpretat împreună de cuplul prezidenţial şi campionii mondiali.

Confruntat cu o scădere în sondaje şi cu numeroase critici că nu e prea apropiat de oameni, Emmanuel Macron poate spera la o creştere a popularităţii. Reţeta a funcţionat, tot după o cupă mondială câştigată de Franţa, şi la Jacques Chirac, în 1998.

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M

(w620) Emmanuel M