SPORT

Echipele de tenis de masă din Republica Moldova au repurtat primele victorii la Europenele de juniori

post-img

Loturile de tenis de masă masculin şi feminin din Republica Moldova au obţinut primele victorii la Campionatul European de juniori. Competiţia se desfăşoară la Cluj-Napoca, România.

Echipa masculină a învins în faza grupelor (G) selecţionatele Israelului (3-1) şi ale Islandei (3-1). Din componenţa ei fac parte Vladislav Ursu, Danu Sofroni şi Vasile Harea.
 
Echipa feminină (grupa F) a învins reprezentativa Belgiei (3-1) şi a cedat echipelor Italiei (2-3), Ungariei (2-3), României (1-3) şi Luxemburgului (1-3). Din lotul feminin fac parte sportivele Vlada Caraulnaia, Ecaterina Şmâganovscaia, surorile Natalina şi Vitalina Brânza, Diana Gurschi.
 
Cea mai bună jucătoare de tenis de masă la nivel de juniorat din Republica Moldova este Olga Blizneţ din Dubăsari. Tânăra a obţinut medalia de bronz la Europene. La senioare cea mai valoroasă este maestra internaţională Elena Mocrousov, originară de asemenea din Dubăsari. Elena Mocrousov este multiplă premiantă a concursurile pe echipe a campionatelor României, Greciei şi Turciei.
 
Europenele de la Cluj-Napoca au reunit 543 de sportivi din 48 de ţări. După încheierea concursurilor pe echipe, ele vor continua cu turneele individuale  şi se vor încheia pe 24 iulie.