SPORT

Echipament nou pentru lotul olimpic al Republicii Moldova

Sportivii basarabeni au primit echipamentul pe care îl vor purta la Jocurile Olimpice din această vară. La Tokyo, ei vor avea trei ţinute: una de gală, una de zi cu zi şi treningurile pentru competiţii. Hainele au fost prezentate de Ziua Olimpică, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău.

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportivii basarabeni vor purta ia tradiţională. Hainele sunt brodate şi ţesute în culorile tricolorului, pentru a promova astfel unicacitatea portului popular românesc.

DIMITRIANA BEZEDE, atletă: Noile ţinute sunt fantastice. Îmi place chiar şi cămaşa care acum este îmbrăcată pe mine. Îi ceva tradiţional, ceva frumos.

DAN OLARU, arcaş: E destul de bine, nu este cald, pentru că afară este un timp foarte călduros. Îmi place.

La ceremoniile protocolare, sportivii vor purta un costum de culoare albastru închis şi o cămaşă albă. Ţinuta va fi completată cu o eşarfă de mătase pe care sunt imprimate culorile Tricolorului. Eşarfa a fost confecţionată de o companie japoneză, exclusiv pentru sportivii din Republica Moldova. De asemenea, atleţii basarabeni vor avea câteva treninguri de culoare albă şi albastru.

SERGHEI TARNOVSCHI, canotor: Echipamentul este foarte frumos, avem şi o geacă albă. Înainte, totul era într-o singură culoare, dar acum toate ţinutele sunt diferite şi chiar mi-au plăcut.

Republica Moldova are 15 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice -  cinci atleţi, trei canotori, doi luptători, doi judocani, doi arcaşi şi o înotătoare.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte, Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova: Eu vreau să vă doresc să aveţi dezvoltată o calitate a patriotismului, findcă este important. Când mergi cu un adversar în faţă şi te gâdeşti că reprezinţi un neam, o ţară este un stimulator mare.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august şi vor fi transmise în direct la TVR MOLDOVA.