SPORT

Echipa naţională de fotbal a R. Moldova, eliminată din cursa de calificare

post-img

Echipa naţională de fotbal a jucat ieri, la Minsk, la egalitate (0-0) cu selecţionata Belarusului şi a pierdut şansa de calificare în etapa următoare a Ligii Naţiunilor.

„Desigur, suntem dezamăgiţi. De noi, în fond, nu depinde nimic în continuare. Biletul de acreditare în etapa următoare a turneului îl vor disputa selecţionatele Belarusului şi Luxemburgului. Acum putem doar să ne amintim despre primul meci cedat în Luxemburg. Am dominat atunci până la primul gol primit după care am fost blocaţi moral total, stare pe care nu am reuşit să o depăşim până la finalul meciului. Celelalte partide le-am jucat bine. Inclusiv meciul de astăzi”, a declarat la conferinţa de presă de la finele întâlnirii antrenorul echipei R. Moldova, Alexandru Spiridon. 

În prima repriză a partidei de la Minsk ambele competitoare nu au expediat niciun şut pe spaţiile porţilor. La puţin timp după începerea celei de-a doua jumătăţi, portarul Koşelev a parat un şut periculos expediat de Kovaliov. A urmat cea mai mare şansă a echipei de fotbal a Republicii Moldova de a marca, dar balonului trimis de Damaşcan i s-a opus bara. În finalul partidei şi gazdele şi-au înscris la activ o „bară”.

Echipa R. Moldova a evoluat în următoarea componenţă: Alexei Koşelev, Oleg Reabciuk, Cătălin Carp, Veaceslav Posmac,  Alexandru Epureanu, Artur Ioniţa, Alexandru Gaţcan,  Alexandru Antoniuc (16 Constantin Sandu, 65), Radu Gînsari (10 Alexandru Dedov, 78), Ion Jardan,  Vitalie Damaşcan (19 Alexandru Boiciuc, 72). 

Selecţionata R. Moldova a totalizat cinci puncte şi a ocupat locul trei în clasament. Pe prima treaptă se află formaţia Luxemburgului (9 puncte). Reprezentativa Belarusului se situează pe locul doi (8 puncte), iar lotul statului San Marino  se clasează pe ultimul loc (zero puncte). Până la încheierea turneului urmează să mai fie disputate două etape, transmite Moldpres.