SPORT

Două echipe de fotbal din Bălţi vor să stabilească un nou record mondial. Vor să joace un meci timp de 8 zile fără întrerupere

post-img

Două echipe de fotbal din Republica Moldova vor să joace un meci de fotbal timp de 8 zile fără întrerupere. Olimpia şi Spartac, ambele din Bălţi, se pregătesc de un duel, care, spun organizatorii, ar trebui să devină cel mai lung meci de minifotbal din lume.

Partida este programată să înceapă vineri, 23 iulie, la ora 11:00, pe un teren cu suprafaţă artificială din sectorul BAM al oraşului Bălţi (fostă şcoală sportivă de fotbal).

Meciul se va juca în format 4 + 1, patru jucători pe teren şi un portar de la fiecare echipă. Timpul petrecut pe teren şi numărul de înlocuiri sunt nelimitate.

Astfel, participanţii se vor înlocui în permanenţă.  

Organizatorii spun că vor asigura ca partida să nu se întrerupă timp de 8 zile la rând. Pentru a participa la meci, te poţi înscrie din timp şi nu este obligatoriu să fii fotbalist profesionist.  


 

Partida va fi transmisă în direct pe reţelele de socializare, pe pagina de facebook FC Olimpia, Youtube şi Sportrecs. Secvenţele video cu cele mai bune momente ale meciului vor fi postate pe faceebook. De două ori pe zi, dimineaţa şi seara, se vor afişa rezultatele intermediare ale partidei: scor, statistici şi marcatori.

De menţionat că astfel de cursă fotbalistică a fost organizată în anul 2016 în oraşul Tver din Rusia. Atunci a fost stabilit recordul mondial de cel mai lung meci de minifotbal, care a durat şapte zile şi jumătate fără pauză. La acel maraton au participat 560 de jucători, înlocuindu-se reciproc. Au jucat atât amatori, cât şi profesionişti: elevi ai şcolilor sportive, fani, precum şi jucători ai clubului sportiv Volga.  

Prin meciul de la Bălţi, organizatorii vor ca fotbalul din Republica Moldova să ajungă în cartea recordurilor.