SPORT

Doi sportivi din Republica Moldova, de 16 şi 17 ani, au devenit campioni naţionali la lupte greco-romane

Surprize la campionatul Republicii Moldova de lupte pentru seniori. Doi sportivi, de 16 şi 17 ani, au devenit campioni naţionali la lupte greco-romane. Alexandrin Guţu a cucerit aurul la categoria de greutate 77 de kilograme, iar Gabriel Lupaşco s-a impus la 87 de kilograme.

La doar 16 ani, Alexandrin Guţu a devenit campionul Republicii Moldova la lupte greco-romane. Tânărul sportiv a spart gheaţa chiar la prima sa participare la turneul naţional rezervat seniorilor. După ce l-a învins, surprinzător, în semifinale pe deţinătorul titlului de anul trecut, Igor Beşleagă, Guţu a trecut în finală şi de Mihai Petic.
 
Anul trecut, Alexandrin Guţu a devenit şi campion olimpic la tineret, iar acum are un alt obiectiv.
 
O altă surpriză a fost din partea lui Gabriel Lupaşco, la categoria 87 de kilograme. Sportivul de 17 ani l-a învins în lupta pentru medalia de aur pe campionul de anul trecut, Viorel Burduja.
 
În celelalte categorii ale probei de lupte greco-romane, favoriţii au ieşit învingători. Printre ei şi s-a numărat şi campionul mondial la U23, Daniel Cataraga, dar şi campionul european la seniori, Victor Cebanu.
 
Proba de lupte libere la masculin şi feminin a trecut fără mari surprize, iar cei mai mulţi dintre campionii de anul trecut şi-au păstrat titlurile. Mariana Eşanu-Cherdivara domină de un deceniu campionatul naţional.
 
La Campionatul Republicii Moldova la lupte libere, greco-romane şi feminine au participat în jur de 300 de sportivi, la zece categorii de greutate.