SPORT

Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao, 1-1. Meciul a fost în direct la TVR1 şi TVR HD

post-img

Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate cu formaţia spaniolă Athletic Bilbao, scor 1-1, joi seara pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Fundaşul Aymeric Laporte de la Athletic Bilbao a deschis scorul în min. 21, în urma unui corner. Rivaldinho a egalat în minutul 54 cu un şut de la distanţă.

După o primă repriză slabă, Dinamo a arătat o mare schimbare în bine, atât în atac, cât şi în apărare şi păstrează unele speranţe de a se califica în play-off-ul competiţiei. Cu fundaşul grec Georgios Katsikas titular în premieră, Dinamo a fost timorată în startul meciului şi a avut puţin mingea, fiind pasată în apărare şi legând rareori mai mult de două pase.

Bilbao a fost destul de periculoasă în minutul 5 la o lovitură liberă, apoi Susaeta a fost blocat în minutul 13.

Susţinuţi tot meciul de un public cald, elevii lui Cosmin Contra nu s-au apropiat de careul advers până la sfârşitul primului sfert de oră.

Oaspeţii au controlat centrul terenului şi au construit calm. Deschiderea scorului a venit firesc, când fundaşul Aymeric Laporte a finalizat din apropiere în minutul 21, cu o lovitură de cap, la un corner.

Dinamo a început să evolueze ceva mai curajos după deschiderea scorului, dar tot echipa spaniolă a fost aproape de gol în minutul 28, prin Raul Garcia.

Athletic, fără să forţeze, a rămas la cârma jocului, însă Dinamo s-a remarcat la acţiunea lui Mahlangu (36). Trei minute mai târziu, gazdele au avut o jumătate de ocazie prin Salomao, iar la una din fazele următoare Mahlangu a trimis mult peste poartă.

Contra a făcut o schimbare ofensivă la pauză, trimiţându-l în locul lui Busuladic pe Rivaldinho. Acesta a avut o frumoasă lovitură de cap în minutul 52.

Rivaldinho, unul din remarcaţii meciului, a egalat după două minute cu un şut de excepţie de la circa 30 de metri.

Raul Garcia a fost la un pas să-i aducă din nou în avantaj pe oaspeţi (57), apoi Hanca a stopat contraatacul lui Muniain cu preţul unui cartonaş galben (61).

Arbitrul a anulat pentru ofsaid un gol al dinamovistului Nemec (64). Portarul lui Bilbao a ieşit neinspirat la o fază, dar gazdele nu au profitat (66). Penedo a respins şutul lui Aduriz (69), iar după un minut Bilbao a avut o ocazie uriaşă, Nascimento scoţând de pe linia porţii execuţia lui Muniain.

După o acţiune frumoasă, Dinamo a avut o lovitură liberă în preajma careului advers, şutul lui Hanca lovind zidul (74). A venit rândul lui Dinamo să aibă o ocazie imensă, când Raul Garcia a fost aproape de autogol, dar portarul Herrerin a salvat cu un reflex (76).

Echipa bucureşteană a mai avut emoţii la câteva acţiuni ale oaspeţilor, dar scorul a rămas neschimbat.