SPORT

Decis de autorităţi: Din 16 ianuarie vor fi reluate competiţiile sportive. În ce condiţii se vor desfăşura acestea

post-img

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a admis reluarea, din data de 16 ianuarie 2021, a competiţiilor sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale, acreditate de către Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării.

Acestea vor avea loc cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii cu privire la măsurile de prevenire şi control al răspândirii infecţiei COVID-19 aplicate la organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive fără spectatori, în aer liber şi în spaţii închise.

Astfel, administratorul edificiului sportiv va asigura aerisirea şi ventilarea încăperii. Accesul persoanelor ce participă la organizarea competiţiilor sportive în aer liber şispaţii închise (sportivi, membrii Staff-ului, medici, servicii mass –media, reprezentanţii ordinii şi securităţii publice, pompieri, etc.) se va efectua conform programării prealabile, cu intrarea eşalonată, pentru a evita aglomeraţia şi a asigura păstrarea distanţei sociale.

Accesul spectatorilor la competiţiile sportive organizate în aer liber sau în spaţii închise este interzis. Excepţie constituie minorii care pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă, care să-i conducă la spaţiul de competiţie.

Competiţiile se vor organiza strict conform graficului stabilit de către administratorul instituţiei sportive şi Preşedintele (reprezentatul) Federaţiei Sportive Naţionale. Se va permite organizarea concomitentă a 2 sau mai multe competiţii sportive (inclusiv la ramuri diferite de sport) doar în cazul disponibilităţii mai multor săli de sport, bazine de înot, terenuri sportive în entitatea sportivă.