SPORT

Debut pentru tânărul fotbalist basarabean, Daniel Dumbrăvanu, la o echipă din Italia

Debut pentru tânărul fotbalist basarabean, Daniel Dumbrăvanu, la prima echipă a clubului italian Genoa. Jucătorul originar din Bălţi a fost titular, aseară, în partida cu Juventus Torino, din optimile de finală ale Cupei Italiei.

La doar 19 ani, Daniel Dumbrăvanu a fost, în premieră, în echipa de start a celor de la Genoa. Meciul de debut a fost unul special pentru fundaşul din Republica Moldova, care i-a avut în faţă chiar pe campionii Italiei. Juventus a condus-o pe Genoa cu 2-0, dar oaspeţii au egalat şi au dus meciul în prelungiri. Bătrâna Doamnă s-a calificat totuşi în sferturi, reuşind să marcheze golul victoriei la finalul primei reprize de prelungiri.

Dumbrăvanu a primit un cartonaş galben în minutul 29, iar în minutul 97 a fost înlocuit. Aproape de final, el l-a avut adversar şi pe Cristiano Ronaldo. Daniel Dumbrăvanu s-a format la clubul Zaria Bălţi, iar în 2018 s-a transferat la Genoa.

A jucat pentru echipa de juniori a clubului Italian, iar luna trecută a semnat primul său contract profesionist cu Genoa. Tot în meciul de aseară, doar că la echipa adverse, a jucat şi fundaşul român Radu Drăguşin.

Fotbalistul, care peste trei săptămâni va împlini 19 ani, a fost integralist şi a avut 90% pase reuşite. În sferturi, Juventus va juca împotriva câştigătoarei dintre Sassuolo şi Spal.