SPORT

Cum poate Simona Halep să redevină numărul 1 mondial la turneul de la Miami

La Miami, Simona Halep poate ajunge, din nou, prima în lume, aşa cum riscă să piardă şi locul 3. Dacă va câştiga turneul, Simona redevine lider mondial.

Calificată a patra oară în sferturi de finală la Miami, Halep nu trebuie să piardă cu Qiang Wang ca să rămână cel puţin pe locul 3 mondial. Asta, cu condiţia ca Pliskova să nu câştige turneul de 9 milioane de dolari.

Cu locul 1 garantat în cazul în care ia titlul la Openul Floridei, Simona poate redeveni lider şi dacă joaca numai finala, cu condiţia ca Petra Kvitova să nu fie adversara ei din ultimul act.

„Sunt cu adevarat impersionată. Mă bucur că sunt de atât de mult timp în topul tenisului mondial. Asta înseamnă că munca pe care am depus-o până acum a dat roade. E minunat să mă aflu în această poziţie. Este o reală bucurie că joc tenis", a declarat campioana noastră, la Miami.

Cu victorie în singurul meci jucat împotriva chinezoaicei care ocupă acum locul 18 WTA, Halep va fi a doua în lume dacă pierde finala sau dacă ajunge în penultima manşă, Kvitova este învinsă în sferturi, iar Pliskova nu cucereşte trofeul la Miami.