SPORT

Cristiano Ronaldo a intrat în istoria lui Juventus. Ce record a obţinut

post-img

Cristiano Ronaldo continuă să depăşească recorduri. De data această atacantul de 33 de ani s-a semnat în cartea de istorie a lui Juventus ca jucătorul care a ajuns cel mai rapid la 10 reuşite oficiale în tricoul biaconero.

Portughezul a marcat primul gol în victoria cu SPAL din etapa a 13-a din Serie A. 9 goluri în campionatul din Italia şi unul în Liga Campionilor are Cristiano Ronaldo în cele 16 meciuri oficiale jucate până acum la Juventus (13 în campionat şi 3 în Liga Campionilor), scrie Mediafax. 

Este fotbalistul care a avut nevoie de cele mai puţine apariţii pentru a ajunge la 10 reuşite în tricoul "zebrelor", în istoria de 121 de ani a clubului.

Pe lângă recordul care l-a pus pe primul loc în istoria lui Juventus, Cristiano Ronaldo a mai bifat o realizare extraordinară: reuşita în meciul cu SPAL a fost al 39-lea gol în care a fost implicat în 2018 (aici intră cele marcate sau cele la care a pasat decisiv). L-a egalat la acest capitol pe Luis Suarez, în timp ce Lionel Messi este liderul acestui top. I-a oferit un assist lui Ousmane Dembele pentru golul egalizator, 1-1, în meciul cu Atletico Madrid. Argentinianul a ajuns la cota 40 în privinţa golurilor la care a fost implicat direct în acest an.

A fost, totodată, al treilea meci consecutiv cu gol marcat pentru Cristiano Ronaldo la Juventus, o premieră de când s-a transferat la Torino pentru 117 milioane de euro de la Real Madrid.