SPORT

Cosmin Contra debutează cu dreptul pe banca tehnică a României

post-img

Meciul România – Kazahstan, care a avut loc joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2018 s-a încheiat cu scorul 3-1 pentru România. Golurile au fost marcate de Constantin Budescu, în minutele 33 şi 38, şi Claudiu Keşerü, în minutul 73. Turysbek a marcat pentru Kazahstan în minutul 82.

În meciul de debut al lui Cosmin Contra ca selecţioner al echipei României, Constantin Budescu a deschis scorul în minutul 33, cu un şut din unghi, la capătul unei acţiuni personale.

Budescu a majorat diferenţa în minutul 38, din penalty, după ce tot el a fost faultat în careu de Roman Murtazaev. În repriza a doua, Claudiu Keşerü a majorat scorul printr-un gol marcat în minutul 73.

Gazdele au marcat în minutul 82, prin Turysbek. Înfrângerea din Muntenegru a risipit şi ultima şansă de calificare la Mondialul de anul viitor. Federaţia Română de Fotbal a renunţat la germanul Cristoph Daum şi l-a instalat pe Cosmin Contra. Fostul antrenor al lui Dinamo şi-a făcut debutul ca selecţioner în direct la TVR 1 şi TVR HD în meciul cu Kazahstan. Partida s-a jucat la Ploieşti, pe stadionul Ilie Oană.

Din grupa E de calificare la Cupa Mondială din 2018 fac parte, alături de reprezentativa României, naţionalele Poloniei, Danemarcei, Muntenegrului, Armeniei şi Kazahstanului.

Cosmin Contra are 41 de ani, este născut la Timişoara şi este primul dinamovist instalat ca selecţioner după 25 de ani. Ultimul a fost Cornel Dinu. Contra a jucat 73 de meciuri pentru reprezentativa României şi a marcat 7 goluri. A participat la două turnee de Campionat European, în 2000 şi 2008. A jucat pentru Poli Timişoara, Dinamo Bucureşti, Alaves, Milan, West Brownich Albion şi Getafe. Şi-a început cariera de antrenor la Poli Timişoara, în 2010.
 

Ultimele două partide ale tricolorilor din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia se joacă în prima săptămână de octombrie şi sunt transmise în exclusivitate de TVR.

După meciul cu Kazahstan, urmează al doilea - în deplasare, la Copenhaga, pe 8 octombrie. Ambele partide sunt transmise de TVR 1 şi TVR HD.