SPORT

Fotbal/coronavirus: FIFA ia în calcul amânarea meciurilor programate în martie în Asia în preliminariile CM 2022

post-img

FIFA a anunţat joi că ia în calcul amânarea meciurilor programate în luna martie în Asia în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2022, din cauza epidemiei de coronavirus, informează Reuters şi Agerpres.

Selecţionata Chinei va disputa în Thailanda, la Buriram, cu porţile închise, meciurile cu Insulele Maldive şi Guam, programate în luna martie în preliminariile CM 2022, în contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19). Conform programării iniţiale, echipa Chinei urma să primească vizita naţionalei Insulelor Maldive pe 26 martie, iar pe 31 martie urma să joace în Guam.

În afara acestor partide, mai mult de 20 de meciuri sunt programate pe continentul asiatic pe 26 şi 31 martie.

FIFA a indicat că va face o propune oficială privind amânarea din această lună din preliminariile CM 2022, zona asiatică, şi preliminariile Cupei Asiei din 2023.

FIFA a subliniat că pentru ea şi Confederaţia Asiatică de Fotbal, sănătatea celor implicaţi în meciurile de fotbal este pe primul loc. Forul fotbalistic mondial a adăugat că se va consulta cu federaţiile naţionale şi va continua să monitorizeze situaţia în cooperare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).