SPORT

Atletism/Coronavirus: Campionatele Franţei, reprogramate în luna septembrie

post-img

Campionatele de atletism ale Franţei, care urmau să se desfăşoare în perioada 19-21 iunie, la Angers, au fost reprogramate în luna septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.

Federaţia franceză de atletism (FFA) a dat publicităţii o nouă versiune a calendarului competiţiilor interne, după criza sanitară care a dus la oprirea întregului sport la nivel internaţional în luna martie.

Conform programului anunţat de FFA, Campionatele Franţei vor avea loc pe 12 şi 13 septembrie, la Albi (sudul ţării), în timp ce restul competiţiilor urmează să se deruleze în intervalul 29 august - 31 octombrie.

Preşedintele FFA, Andre Giraud, a precizat că forul pe care îl conduce "a fost mereu deschis, de la debutul acestei crize sanitare, pentru menţinerea unui calendar estival de competiţii, pentru a evita un sezon alb".

"Competiţiile estivale fac parte din ADN-ul sportului nostru. Sperăm în continuare că evoluţia crizei sanitare ne va permite să menţinem toate aceste date frumoase şi numeroase", a adăugat Giraud.

FFA a publicat, la începutul acestei săptămâni, modalităţile de reluare a antrenamentelor în cadrul cluburilor pentru atleţi, reluând în parte recomandările comisiei sale medicale şi ale Ministerului Sportului, care prevăd între altele o zonă de patru metri pătraţi de respectat între fiecare sportiv care stă pe loc, precum şi o distanţă de 10 m între alergători.