SPORT

Constantin Gabun a obţinut două victorii în turneele canadiene de judo

post-img

Sportivul în vârstă de 20 de ani, Constantin Gabun, fost discipol al şcolii de judo din Republica Moldova, stabilit cu familia în Canada, şi-a înscris la activ două victorii importante repurtate cu prilejul concursurilor internaţionale de la Montreal şi Toronto.

Prima reuşită a fost consemnată în cadrul turneului tradiţional „Omnium du Quebec 2018”, competiţie care a reunit 1100 de sportivi şi sportive din Canada, SUA, Brazilia, Germania şi alte state. Constantin Gabun a concurat la categoria 73 de kilograme, a susţinut cinci meciuri şi pe toate le-a câştigat prin ippon. Adversarul său în meciul final, Warren Seib din Saskatchewan, a fost învins printr-o aruncare spectaculoasă, executată în minutul doi.

În următoarele zile de odihnă pasionaţii luptelor în kimonouri s-au reunit la Toronto, cu prilejul turneului internaţional „Ontario Open 2018”. A urmat o nouă victorie repurtată de către Constantin Gabun, doar că la categoria 81 de kilograme. Numeroşii spectatori au urmărit o finală de excepţie dintre Constantin Gabun şi Arthur Margelidon, ultimul fiind posesor al medaliilor de aur cucerite la Jocurile Panamericane, precum şi în turneele prestigioase Grand Prix Budapest şi Cancun 2018, locul IX în clasamentul mondial al Federaţiei Internaţionale de Judo. Surprinzător, meciul a fost oprit în minutul 3 după un procedeu spectaculos executat cu multă măiestrie de către Constantin Gabun. Înfrângerea respectivă i-a creat adevărate probleme lui Margelidon, candidat pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. În acelaşi timp, victoria repurtată i-a oferit o şansă suplimentară lui Constantin Gabun, dornic să participe în continuare la turneele de calificare olimpică.

Liderii echipei naţionale se vor confrunta în cadrul prestigioasei competiţii „Elite National Championships”, programată pentru perioada 12-14 ianuarie 2019, scrie olympic.md.