SPORT

Concurs de alergări cu ocaiza venirii primăverii şi a Zilei femeii, în Chişinău

Sportivi profesionişti şi amatori din Chişinău au sărbătorit începutul primăverii şi Ziua Femeii cu o competiţie de alergări - una dintre puţinele întreceri de care s-au bucurat în perioada pandemiei.

Startul competiţiei a fost dat în parcul Valea Morilor din Chişinău, însă nu înainte de o încălzire.

Au fost amenajate două trasee - de 5 şi de 10 kilometri prin pădure şi zonele apropiate. La competiţie au participat alergători de diferite vârste. Alexandra Leu are 60 de ani şi aleargă de cel puţin trei ori pe săptămână.

 ALEXANDRA LEU: „Sănătate vrem toţi. Chiar dacă suntem pe perioadă de pandemie, dar mergem înainte. Sperăm mai bine şi orice mişcare este o zi mai lungă din viaţă”.

Femeia nu-şi imaginează viaţa fără sport şi spune că mişcarea e o adevărată terapie.

ALEXANDRA LEU: „Am fost bolnavă la începutul anului, o lună şi nu am făcut mişcare. Când am reluat parcă sunt alt om, acum am ieşit şi la competiţie”.

Sportivii profesionişti nu ratează nici o ocazie de a participa la întrecerile care sunt organizate foarte rar din cauza pandemiei.
.
IULIAN BERCU, maratonist: „Competiţiile sportive organizate pe perioada pandemiei, par periculoase, dar ele sunt singurele evenimente care oferă sportivilor o securitate maximă. Alergarea prin parc, trasee accidentate, oferă o garanţie alergătorilor. Fiecare sportiv, dacă nu are o linie de finish, nu are sens să iasă la start”.

Unii participanţi la competiţie au venit îmbrăcaţi în culorile mărţişorului.

GRIGORE VIERU, organizator: „Ne-am adunat astăzi pentru a marca începutul primăverii şi Ziua Femeii. Este un eveniment pe care ne-am dorit să-l facem în mişcare, pentru că suntem un club de alergare. Sunt trasee un pic dificile, dar participanţii se vor descurca”.

La final, toţi participanţii au fost declaraţi învingători şi au primit medalii.