SPORT

Comitetul Internaţional Olimpic şi-a exprimat încrederea că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura

post-img

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a difuzat un comunicat în care-şi exprimă speranţa că Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului curent se vor desfăşura, chiar dacă coronavirusul se răspândeşte rapid în lume, scrie Moldpres.

„Aceasta este o situaţie fără precedent pentru întreaga lume, iar gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi de această criză. Suntem solidari cu întreaga societate pentru a face totul ca să fie stopată răspândirea virusului. Situaţia din jurul virusului COVID-19 afectează de asemenea pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi se schimbă de la o zi la alta. CIO rămâne pe deplin angajat în faţa Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 şi cu mai mult de patru luni până la începerea acestora nu este nevoie de decizii drastice în această etapă şi orice speculaţie în acest moment ar fi contraproductivă”, se spune în comunicatul difuzat.

„CIO încurajează toţi sportivii să continue să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cât mai bine. Vom continua să susţinem sportivii prin consultarea cu aceştia şi cu autorităţile naţionale respective şi prin furnizarea către aceştia a celor mai recente informaţii şi evoluţii, care sunt accesibile pentru sportivi din întreaga lume pe site-ul Athlete365 şi prin intermediul CNO-urilor şi FI respective. CIO are încredere că numeroasele măsuri luate de multe autorităţi din întreaga lume vor ajuta la ameliorarea situaţiei virusului COVID-19”, se mai spune în comunicat. 

Participările sportivilor din Republica Moldova la turneele internaţionale de verificare şi calificare la Jocurile Olimpice sunt însă, ca şi pretutindeni, stopate. Deocamdată doar şapte dintre ei au obţinut biletele olimpice de acreditare. Aceştia-s Zalina Petrivskaya-Marghiev, Dimitriana Surdu, Lilia-Fisicovici-Martînovici, Serghei Marghiev (toţi la atletism), Alexandra Mârca (tir cu arcul), Tatiana Saculţan (nataţie), Anastasia Nichita (lupte feminine).