SPORT

Cinci boxeri din R. Moldova vor evolua la Campionatul Uniunii Europene

post-img

Republica Moldova va fi reprezentată la Campionatul Uniunii Europene la box de la Valladolid (Spania), care se va desfăşura pe 8-19 noiembrie, de cinci boxeri de la Şcoala specializată din Grimăncăuţi (Briceni): Dorin Bucşa (60 kg, Hânceşti), Dumitru Galagoţ (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg).

Lotul va fi însoţit de antrenorii Igor Untilă şi Petru Caduc. „Sperăm la o evoluţie meritorie, ca şi la ediţia precedentă”, a declarat astăzi pentru agenţie Anatol Caigorodov, membru al executivului federaţiei naţionale de profil, şeful comisiei de arbitraj.

Boxerii din Republica Moldova au debutat la Campionatul Uniunii Europene în urmă cu patru ani, la Sofia (Bulgaria). Alexandru Râşcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg) au devenit atunci campioni, iar Dumitru Galagoţ, Vasile Belous, Victor Carapcevschi şi Victor Ialâmov (81 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Cu aceste performanţe lotul naţional a ocupat primul loc în clasamentul pe echipe.

Campionatul Uniunii Europene s-a desfăşurat în premieră în 2003 la Strasbourg (Franţa). Ediţia din anul curent este  a noua, relatează Moldpres.