SPORT

Christian Eriksen, mesaj de pe patul de spital: “Vă mulţumesc pentru mesajele de încurajare venite din toată lumea. Trebuie să mai fac nişte investigaţii, dar mă simt bine”

post-img

Christian Eriksen a postat pe Instagram o poză din spital, însoţită de un text de mulţumire pentru toţi care i-au transmis mesaje de încurajare. Fotbalistul danez a suferit un stop cardiac în minutul 43 al partidei cu Finlanda, de la Campionatul European, şi a fost resuscitat pe teren de medici.

“Multe mulţumiri pentru mesajele uimitoare din întreaga lume. Înseamnă foarte mult pentru mine şi familia mea. Sunt bine,  în condiţiile date. Trebuie să mai fac nişte investigaţii, dar mă simt bine. Acum, voi încuraja băieţii din echipa Danemarcei în următoarele meciuri. Jucaţi pentru toată Danemarca!”, a scris Eriksen.

Era minutul 43 al partidei când Eriksen s-a prăbuşit la pământ din senin. Primul ajutor a venit chiar de la căpitanul danezilor care i-a eliberat căile respiratorii şi l-a aşezat în poziţia corectă, dar era clar că situaţia este gravă.

Medicul stadionului a povestit că atunci când a ajuns lângă el, Eriksen respira dar imediat inima i s-a oprit. 18 minute au durat manevrele de resuscitare şi s-a folosit un defibrilator în timp ce fotbaliştii danezi în lacrimi au făcut zid în jurul coechipierului.

Din fericire, acesta s-a trezit, a fost dus conştient la spital şi stabilizat.

Vestea transmisă de crainicul stadionului i-a solidarizat pe suporterii finlandezi şi danezi care au scandat minute în şir numele lui Christian Eriksen.

De pe patul de spital, Eriksen şi-a încurajat colegii să continue partida. Meciul s-a reluat după mai bine de 2 ore şi s-a încheiat cu victoria finlandezilor, dar puţini se mai gândeau la fotbal.