SPORT

Chişinăuianul Iulian Chiriţă, inclus în Top-10 al Federaţiei Române de Tenis de Masă

post-img

Chişinăuianul Iulian Chiriţă a fost clasat pe locul 8 în clasamentul Federaţiei Române de Tenis de Masă, (categoria seniori), chiar dacă este încă de vârsta junioratului.

Iulian Chiriţă a obţinut mai multe rezultatele meritorii în 2018: locul IV la Euro Mini Champ’s (Schiltigheim, Franţa), locul I echipe masculin juniori 2, locul I simplu masculin juniori 2, locul I dublu masculin juniori 2, locul I dublu mixt juniori 2 la Campionatele Balcanice juniori (Zenica, Bosnia şi Herţegovina), locul I la turneul internaţional ITTF World Cadet Challenge de la Tottori (Japonia), proba dublu mixt, categoria de vârstă până la 12 ani.

Festivitatea de premiere a avut loc la Buzău. „Sunt fericit că am fost inclus în acest top. Am avut rezultate bune anul acesta. Sper să fie şi mai bune anul viitor. La festivitatea de la Buzău mi-a fost oferit un cadou foarte drăguţ – o paletă din sticlă”, a declarat Iulian Chiriţă pentru Moldpres.

Iulian Chiriţă s-a antrenat la clubul Topspin USM Chişinău cu trei ani urmă, fiind îndrumat de antrenorii Natalia Smironova şi Marc Granovschi. Apoi a plecat în 2015, împreună cu mama şi fratele Cristian, în România, fiind ambii legitimaţi la CS TT Pristavu Câmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori, fiind incluşi în loturile naţionale.

Iulian Chiriţă a câştigat anul curent mai multe turnee internaţionale şi este numărul unu în Europa la categoria sa de vârstă.