SPORT

Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova s-au luat la trântă pentru un loc la Campionatul Mondial

Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova s-au luat la trântă azi, la Centrul de Pregătire a Rezervelor Olimpice, din Chişinău, pentru un loc în rândul sportivilor care ne vor reprezenta la Campionatul Mondial.

La turneul de selecţie pentru Campionatul Mondial au participat 21 de luptători de stil liber, din 7 categorii de greutate. La 74 de kg a triumfat Eugen Nedealco, iar categoria de 86 de kg a fost dominată de Petru Ianulov.

„Scopul pe care mi l-am propus, l-am îndeplinit. O să vedem mai departe. Se va desfăşura Campionatul Mondial sau nu, pentru că, deocamdată, nu au anulat turneul. Eu cred că sportivii trebuie să fie în formă, pentru că dacă nu vor avea loc măcar asemenea competiţii la nivel naţional, atunci va fi greu să-ţi recapeţi forma”, a spus PETRU IANULOV, luptător.

„Avem o pregătire foarte serioasă şi avem o echipă foarte unită. De un an suntem în cantonamente, în fiecare lună avem cantonamente. Ne pregătim la cel mai înalt nivel şi sperăm la un rezultat bun”, a spus EUGEN NEDEALCO, luptător.

La 61 de kg s-a impus Leonid Colesnic, la 65 - Nicolae Grahmez, la 79 – Stanislav Novac, iar la 125 de kg - Shamah Jabrailov. Un rezultat surpriză a fost în categoria de 57 de kg, unde a triumfat Petru Crăciun. Deşi a cedat lupta Anatolie Buruian, l-a învins ulterior pe Damian Liuţcanov şi a devenit învingător la puncte.

„Luptele îs foarte puternice, adversarii la fel îs foarte puternici. Zi de zin oi ne antrenăm împreună şi ne este foarte greu să ne luptăm unul cu altul. Vă imaginaţi, zi de zi cu acelaşi partener lucrez, fiecare ne ştim care ş ice mişcare face”, a spus ANATOL BURUIANĂ, luptător de stil liber.

„Da, sunt surprize, cei tineri deja se manifesă, ţinând cont că se antrenează toţi împreună”, a spus NICOLAE CEBAN, vicepreşedinte, Federaţia de Lupte.

La Campionatul Mondial, Republica Moldova va fi reprezentată de 10 luptători de stil liber. Antrenorul lotului naţional spune că acesta va fi un examen bun înainte de turneele de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor.

„Avem tot lotul coplet, la fiecare categorie de greutate va merge câte un sportiv. În toate cele 10 categorii. MUSCA Foarte importantă competiţia, una dintre cele mai importante de anul acesta”, a spus ROMAN DERMENJI, antrenor, lotul naţional de lupte libere.

Campionatul Mondial de lupte este programat să se desfăşoare în perioada 12-20 decembrie, in Serbia, la Belgrad.