SPORT

Cei mai buni fotbalişti au fost premiaţi de Federaţia Moldovenească de Fotbal. Cine sunt cei care au luat premii

Artur Ioniţă este cel mai bun fotbalist al anului din Republica Moldova. Mijlocaşul echipei naţionalei şi al formaţiei Cagliari a cucerit, pentru a doua oară, această dinstincţie oferită de Federaţia Moldovenească de Fotbal. El şi-a adjudecat titlul şi în 2014.

Artur Ioniţă, în vârstă de 29 de ani, nu a fost prezent la gală, pentru că are meci astăzi în campionatul Italiei, aşa că premiul a fost ridicat de tatăl său.
 
„Sunt foarte mândru să ţin în mână această distincţie şi vă mulţumesc din suflet că aţi votat pentru susţinerea şi aprecierea lui Artur”, spune Gheorghe Ioniţă, tatăl lui Artur Ioniţă. 
 
Cel mai bun portar al anului 2019 a fost desemnat Nicolae Cebotari, fiul secretarului Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Sportivul evoluează la vicecampiona Republicii Moldova, Sfântul Gheorghe, care a fost aleasă echipa anului.

 „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat şi familiei care mă susţine. Este un titlu semnificativ pentru mine, mai ales la această vârstă”, spune Nicolae Cebotari.
 
Totodată, cel mai bun fundaş al anului a fost ales Veaceaslav Posmac, de la Sheriff Tiraspol, iar cel mai bun mijlocaş, Alexandru Suvorov, tot de la Sfântul Gheorghe. Titlul de cel mai bun atacant i-a revenit fotbalistului echipei Petrocub Hînceşti, Vladimir Ambros.
 
„Dacă e să comparăm ultimii ani şi ceea că am jucat constant şi la un nivel destul de înalt, cred că am meritat”, spune Vladimir Ambros, cel mai bun atacant.
 
Premiul special "Simpatia publicului" i-a fost înmânat lui Igor Armaş, fundaşului echipei naţionale şi al clubului FC Voluntari. 
 
„Dacă am primit acest premiu, înseamnă că am făcut ceva corect în viaţă şi în fotbalul moldovenesc”, spune Igor Armaş, căpitanul selecţionatei Republicii Moldova.
 
În premieră, FMF a oferit aceleaşi titluri şi în fotbalul feminin. Cea mai bună jucătoare a anului a fost aleasă Natalia Munteanu, care evoluează la formaţia Universitatea Galaţi, din România.