SPORT

Cea mai tare cursă. Rubicon 2018, ştafeta ultramaraton de 500 de km şi 55 de ore

500 de km în 55 de ore. Este provocarea sportivilor care participă la cea mai dură cursă din Republica Moldova - Rubicon 2018. Peste 30 de participanţi au fost pe linia de start şi au pornit în cea mai tare aventură sportivă. Atleţii vor alerga aproape fără pauză, timp de trei zile, prin raioanele Republicii Moldova. Startul s-a dat la Ocniţa, din scuarul primăriei.

Traseul este împărţit în 42 de etape şi trece prin raioanele Ocniţa, Donduşeni, Drochia, Bălţi, Sângerei, Teleneşti, Călăraşi, Străşeni, Chişinău, Ialoveni, Cimişlia, Basarabeasca, Găgăuzia şi Taraclia.

Alergătorii pot alege să participe la una sau mai multe etape, în orice raion îşi doresc. Pentru depăşirea distanţei dintr-un anumit raion, sportivii primesc o insignă cu stema acestuia. 

Ştafeta ultramaraton Rubicon se organizează pentru a doua oară. În acest an, în perioada 9 -11 februarie, sportivi amatori şi profesionişti vor alerga, fără pauză. Sportivii vor ajunge mâine la ora 16.30, în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, unde sunt aşteptaţi toţi cei care vor să îi întâmpine.