SPORT

Cauza oficială a intoxicării: apa nepotabilă de la gimnaziul din Tohatin

Cei 12 elevi de la Tohatin care au ajuns la spital cu toxinfecţii nu s-au îmbolnăvit de la alimentele stricate, ci de la apa băută la şcoală. Cel puţin, asta arată ultimele rezultate de laborator, prelevate de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică şi date publicităţii de către şefa Direcţiei Educaţie din Chişinău.

Totodată, de astăzi, a fost reluată activitatea Gimnaziului Nr.74 din Tohatin. Între timp, va fi elaborat un program de recuperare a orelor de la care au lipsit elevii.

Potrivit ANSP, angajaţilor de la blocul alimentar li s-a interzis să păstreze apa în vasele de rezervă. Toate ustensilele au fost marcate corespunzător, iar personalul de la cantină a fost instruit şi au trecut un control profilactic. Şi combinatul alimentar "Adolescenţa" din sectorul Ciocana, care livrează hrană instituţiei de la Tohatin şi-a reluat activitatea.

Vă reamintim că la începutul lunii martie, 12 elevi au ajuns la spital cu stări de vomă, diaree şi febră după ce ar fi mâncat la şcoală. Cazul a scos la iveală mai multe nereguli, printre care şi nerespectarea igienei în timpul pregătirii alimentelor, produse stricate, dar şi condiţii insalubre în combinatul alimentar. Primarul Cgisinaului a cerut ca dosarul să fie expediat Procuraturii pentru a începe o cercetare penală în acest caz.