SPORT

Cartea „50 de sportivi ai R. Moldova în decatlonul de aur al Jocurilor Olimpice”, lansată la Chişinău

post-img

Cartea „50 de sportivi ai Republicii Moldova în decatlonul de aur al Jocurilor Olimpice” a fost lansată la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

Autorii ei sunt ex-ministrul Tineretului şi Sportului, Loreta Handrabura, reputatul jurnalist sportiv şi scriitor Efim Josanu, preşedinte de onoare al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, şi ziaristul Mihai Burciu. Lucrarea îi prezintă pe cei mai buni 50 de performeri din Republica Moldova, care au intrat în Top-10 la Jocurile Olimpice: date biografice, rezultatele înregistrate la Olimpiade, calea parcursă până la participarea la ele, detalii interesante din carierele lor sportive.

„Am venit aici, la Universitate, în primul rând la voi, studenţi, pentru că am activat în urmă cu câţiva ani şi la această instituţie. Părerea mea este că o să aveţi mereu nevoie de acest dicţionar sportiv, care este şi o necesitate pentru a realiza o ştire completă despre marii campioni ai Republicii Moldova”, a subliniat în debutul manifestării Mihai Burciu.

„Am activat mult timp în mediul academic. În perioada când am exercitat funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, m-am ciocnit cu problema lipsei unor documente veridice, date mai ample despre cei mai buni performeri din R. Moldova. Am decis să o rezolv prin modalitatea scrierii unei cărţi despre ei. Este o sursă care trebuie să se regăsească în biblioteci”, a precizat Loreta Handrabura.

„Genul meu este, de fapt, epic. A trebuit, însă, să mă concentrez şi să accept, conform structurii cărţii, stilul laconic, documentar. Declar fără falsă modestie - cartea este bună, necesară şi am impresia că o veţi citi cu plăcere”, a concluzionat Efim Josanu, transmite Moldpres.