Caroline Wozniacki a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore
Sursa foto:WTA Vizualizari:

Caroline Wozniacki a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, după ce a învins-o în finală pe americanca Venus Williams, cu 6-4, 6-4.

Wozniacki (27 ani, 6 WTA), fost lider WTA, a câştigat primul său titlu major din carieră, după o finală pe care a dominat-o şi a încheiat-o victorioasă după o oră şi 29 de minute. Daneza mai jucase finala Turneului Campioanelor, în 2010, notează agerpres.ro.

Venus Williams (37 ani, 5 WTA), care a făcut un turneu foarte bun, era singura dintre cele opt participante de anul acesta care a mai reuşit să câştige WTA Finals, în 2008, un an mai târziu jucând finala. 

Daneza a început bine finala şi a condus cu 1-0, iar apoi s-a desprins la 3-1. Venus a recuperat imediat break-ul şi a restabilit egalitatea, 3-3. Wozniacki a făcut 4-3, iar apoi a reuşit un nou break, distanţându-se la 5-3. Fiecare jucătoare a mai făcut câte un break, iar daneza a luat primul set cu 6-4. 
 

Wozniacki a defilat în setul secund, în care a avut 5-0. Totuşi, Williams a reuşit o revenire incredibilă, concretizată în patru ghemuri consecutive, a servit pentru 5-5, dar daneza a găsit resursele să încheie meciul cu 6-4.

De remarcat că Wozniacki pierduse toate cele şapte partide jucate până acum cu Venus, ultima datând însă din 2015. 

Similare