SPORT

Canotorul Serghei Tarnovschi este la un pas de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Canotorul Serghei Tarnovschi este la un pas de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul naturalizat de Republica Moldova a acces în finala turneului de calificare din Ungaria, după ce a câştigat prima cursă de o mie de metri.

Serghei Tarnovschi a trecut primul linia de sosire, cu rezultatul de 4 minute, 2 secunde şi 45 de sutimi. El a fost urmat de bielorusul Maksim Piatrou şi rusul Ilia Shotkalov. Graţie acestui rezultat, Tarnovschi va concura în finala de mâine, iar dacă va ocupa una dintre primele două poziţii, se va califica la Jocurile Olimpice din vara acestui an.

Ar putea fi cea de-a doua Olimpiadă la rând la care participă sportivul de 23 de ani. În 2016, Tarnovschi a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Rio, dar medalia i-a fost retrasă de forul internaţional de canotaj, după ce a picat testul anti-doping. La turneul de calificare din Ungaria, participă şi fratele lui Serghei, Oleg Tarnovschi. În concursul feminin pentru cota olimpică vor lupta Daniela Cociu şi Maria Olăraşu.