SPORT

Campionul European la judo pentru seniori, Victor Sterpu speră să obţină o medalie şi la Jocurile Olimpice

Campionul European la judo pentru seniori, Victor Sterpu speră să obţină o medalie şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru a se pregăti cât mai bine, sportivul basarabean de 22 de ani, va merge în Japonia cu două săptămâni înainte de startul competiţiei.

Victor Sterpu va participa în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Judocanul se gândeşte doar la victorie şi nu vrea să evolueze doar de dragul participării la competiţia olimpică.

VICTOR STERPU, judocan: „Eu cred că nu voi putea spune asta: să particip rău la Jocurile Olimpice şi să mă întorc aşa, eu n-aş putea spune. Pentru mine sportul e toată viaţa, eu de mic îl practic şi eu vreau să evoluez bine la Jocuri, Nu am aşa gânduri în cap”.

Antrenorul sportivului, Valeriu Duminică are aşteptări mari de la discipolul său cu un palmares de invidiat. Victor Sterpu a cucerit titlul de campion european la tineret în 2019 şi în 2020 şi tot anul trecut a devenit primul luptător din Repubica Moldova care a obţinut aurul la campionatul european pentru seniori.

A luat acelaşi titlu la seniori în acelaşi an.

VALERIU DUMINICĂ, antrenor, lotul naţional de judo: „Mulţi din conducători mizează pe judo. Clar că eu ca antrenor sau ca reprezentant a federaţiei nici nu mă pot îndoi. Noi plecăm pentru acest factor. Nu mă interesează ceremonia de deschidere, echipamentul, banii, contează să aducem o medalie acasă”.

Principalul adversar a lui Victor Sterpu în categoria de greutate de până la 73 de kilograme este japonezul Shohei Ono, campion olimpic în 2016 şi triplu campion mondial. Sportivul din Asia nu a mai pierdut o luptă de mai bine de 8 ani.

VALERIU DUMINICĂ, antrenor, lotul naţional de judo: „Este un sportiv deosebit, care nimeni nu l-a învins. Mulţi dintre specialiştii din alte ţări spun însă că Victor ar putea să-i facă probleme acestui sportiv deosebit”.

Victor Sterpu este încrezător în propriile forţe şi nu-i este frică de niciun adversar. Singurul lucru de care se teme sunt accidentările.

VICTOR STERPU, judocan: „Cel mai tare cred că un sportiv se teme de traume, fiindcă din cauza lor pot să piardă multe. Important e să fiu sănătos şi să merg pe cale pe care o am”.

Republica Moldova va avea doi reprezentanţi în proba de judo la  Tokyo. Alături de Victor Sterpu va participa şi Denis Vieru, în categoria de 66 de kilograme. Jocurile Olimpice se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august şi vor fi transmise în direct pe TVR MOLDOVA.