SPORT

VIDEO. Campionatul mondial de handbal feminin. Naţionala României obţine calificarea în grupele principale în ultima secundă a meciului cu Ungaria

post-img

România a reuşit vineri o victorie uluitoare (28-27) contra Ungariei la Campionatul Mondial de handbal feminin, graţie unui gol marcat în ultima secundă a meciului de Cristina Neagu din aruncare de la 7 metri.

Fetele antrenate de Thomas Ryde au revenit incredibil în meci după ce la pauză fuseseră conduse cu 6 goluri de Ungaria, iar victoria în acest meci era singura şansă pentru calificarea în fazele finale ale campionatului.

Cu o Cristina Neagu perfectă la aruncările de la 7 metri (9 din 9 transformate), în ciuda revenirii după o accidentare gravă, cu rezervele Seraficeanu şi Pristăviţă făcând meciul vieţii lor, România a revenit într-un meci care la pauză părea că se îndreaptă spre un eşec usturător.

Avantajul de 6 goluri de la pauză a început însă să se topească pe măsură ce repriza a doua avansa. Marcajul om la om făcut de unguroaice la Neagu a dat roade parţial: a blocat-o pe cea mai bună jucătoare a lumii, dar a deschis bulevarde în apărare pentru restul echipei României, care a marcat pe bandă rulantă. Iar cu 30 de secunde înainte de final, România a plecat pe ultimul atac al meciului, rezolvat de Neagu cu o lovitură de la 7 metri care a consfinţit o ”remontada” fără precedent pentru tricolore.

În grupa finală, România va juca împotriva Rusiei, Suediei şi Japoniei.