SPORT

Bronz la Mondialele de tineret pentru luptătorii Nicolai Grahmez şi Vasile Diacon

post-img

Luptătorii de stil liber din Republica Moldova, Nicolai Grahmez şi Vasile Diacon, au cucerit medalia de bronz la Mondialele de tineret din Slovacia.

Nicolai Grahmez a ajuns până în semifinalele categoriei de greutate 65 kg. El a trecut de sud-coreeanul Sangho Han (scor 10-0), azerul Royal Aghamaliyev (7-3), indianul Rohit Rohit (10-6), dar în penultimul act i-a cedat iranianului Amirhossein Azim Maghsoudi, cu 6-11. În meciul pentru medalia de bronz, Grahmez l-a învins lejer pe macedonianul Fati Vejseli, cu 15-5.

Acelaşi traseu a avut şi Vasile Diacon la 70 kg. El a câştigat în faţa polonezului Szymon Wojtkowski (10-0), georgianului Iveriko Julakidze (10-0), Vishal Kaliramana (9-7). În semifinale, a fost învins de viitorul campion mondial, azerul Khadzhimurad Gadzhiyev (6-16), iar în meciul pentru medalia de bronz Diacon a repurtat victorie în faţa iranianului Amirhossein Morteza Gholi Kavousi, cu 10-9.

La un pas de medalia de bronz a fost şi Andrian Grosul la 79 kg. El a înregistrat două victorii şi două înfrângeri, cedându-i în meciul decisiv azerului Orkhan Abasov (scor 3-3), scrie olympic.md.