SPORT

Brendan Rodgers, noul antrenor al echipei Leicester City

post-img

Echipa engleză de fotbal Leicester City l-a numit în postul de antrenor pe nord-irlandezul Brendan Rodgers, care îl înlocuieşte pe francezul Claude Puel, concediat duminică, după o serie de rezultate nesatisfăcătoare, informează AFP, citat de Agerpres.

Rodgers, în vârstă de 46 ani, a activat începând din 2016 la formaţia scoţiană Celtic Glasgow, după ce a pregătit-o anterior pe FC Liverpool, între 2012 şi 2015.

De la preluarea conducerii tehnice a lui Celtic, el a reuşit două "triple" consecutive campionat-Cupa Scoţiei-Cupa Ligii, iar acum a lăsat echipa din Glasgow pe primul loc în clasamentul Ligii scoţiene, cu un avans confortabil faţă de următoarea clasată.

Leicester City, campioana Angliei în 2016, nu mai a câştigat niciun meci cu Claude Puel la conducere de la 1 ianuarie, iar sâmbăta trecută a fost umilită pe teren propriu de Crystal Palace (1-4).

Clubul Celtic Glasgow, care îl autorizase pe Brendan Rodgers să negocieze cu Leicester City, a anunţat marţi seara că l-a numit în locul acestuia pe nord-irlandezul Neil Lennon, fostul căpitan al "alb-verzilor", care va antrena campioana Scoţiei până la finalul acestui sezon. Lennon a mai pregătit-o pe Celtic Glasgow, cu care a cucerit trei titluri naţionale, în 2012, 2013 şi 2014.