SPORT

Box: Canadianul Adonis Stevenson a fost scos din coma indusă

post-img

Pugilistul canadian Adonis Stevenson, spitalizat după înfrângerea suferită la începutul lunii în faţa ucraineanului Aleksandr Gvozdik, a fost scos din coma indusă, a declarat sâmbătă prietena acestuia, Simone God.

"Contrar unor informaţii scoase de presă, vreau să clarific faptul că Adonis este treaz, el a fost scos din coma indusă", a afirmat Simone God.

Ea a adăugat că pugilistul se recuperează având sprijinul familiei sale şi al personalului medical.

Stevenson, în vârstă de 41 ani, şi-a pus în joc, la începutul lunii, pentru a zecea oară titlul cucerit în iunie 2013 în faţa americanului Chad Dawson. El nu a reuşit să-i facă faţă însă lui Gvozdik, medaliat cu bronz la JO 2012 de la Londra, care a dominat lupta, desfăşurată la Quebec, de la un capăt la altul.

Ucraineanul l-a trimis la podea în repriza a 11-a pe Stevenson, care a ajuns pe propriile picioare la vestiare, unde starea s-a a început să se deterioreze rapid, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i-a fost indusă coma.

Incidentul s-a adăugat unui an 2018 deja dificil pentru boxul din Canada, după ce doi pugilişti din această ţară, Tim Hague şi David Whittom, au decedat în urma unor KO-uri suferite în ring.