Bornă istorică atinsă de Roger Federer la Roland Garros: Elveţianul este primul sportiv care joacă 400 de meciuri la un turneu de Grand Slam
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bornă istorică atinsă de Roger Federer la Roland Garros: Elveţianul este primul sportiv care joacă 400 de meciuri la un turneu de Grand Slam

Roger Federer, locul 3 ATP, s-a calificat, vineri, în optimile turneului de la Roland Garros după ce l-a învins în 3 seturi pe Casper Ruud, scor 6-3, 6-1, 7-6. A fost cel de-al 400-lea meci jucat de Roger Federer la un turneu de Grand Slam, fiind primul sportiv care obţine această performanţă.

În 1999, an în care Roger Federer îşi făcea debutul la Roland Garros, de pe poziţia 111 ATP, fiind învins în primul tur de numărul trei mondial Patrick Rafter, pe tabloul principal de concurs se afla şi Christian Ruud, jucător de Top 60, cu o cea mai bună clasare a carierei - 39 mondial.

Christian Ruud este tatăl lui Casper Ruud, jucătorul de tenis pe care elveţianul l-a învins fără probleme vineri, la Roland Garros.

Elevţianul în vârstă de 37 de ani a atins vineri o bornă istorică în tenis, jucând şi câştigând cea de-a 400-a partidă într-un turneu de Grand Slam, performanţă unică în tenis. Următorii în acest top sunt Novak Djokovic şi Rafael Nadal.

În turul următor de la Roland Garros, marele campion elveţian, care a câştigat trofeul la Paris în 2009, va juca cu învingătorul dintre francezul Nicolas Mahut, locul 252 ATP, şi argentinianul Leonardo Mayer, locul 68 ATP.

Roger Federer, în vârstă de 37 de ani, este jucătorul care a câştigat cele mai multe turnee de Grand Slam, elveţianul ridicând 20 de astfel de trofee.

Similare
RECOMANDĂRI