SPORT

Bianca Andreescu câştigă Indian Wells 2019: A învins-o pe Angelique Kerber

post-img

Bianca Andreescu (locul 60 WTA), tânăra de 18 ani din Canada, de origine română, a câştigat cu 6-4, 3-6, 6-4 finala Indian Wells 2019 pe care a jucat-o cu experimentata Angelique Kerber, nr. 8 WTA, fost lider mondial, în vârstă de 31 de ani. „Cea mai mare victorie din istoria tenisului canadian”, notează site-ul WTA. Iar celebrul Rod Laver a scris: „S-a născut o stea, felicitări, Bianca Andreescu, ce luptătoare eşti!”

La 18 ani, devine prima jucătoare din istorie care intră în turneu cu un wildcard şi apoi câştigă competiţia!

În decisiv, la 2-1, ea a cerut intervenţia fizioterapeutului, pentru o problemă la umărul drept. Kerber a fost prima care a rupt echilibrul în decisiv, cu break, la 2-2, dar Andreescu a câştigat trei ghemuri la rând şi a dus scorul la 5-3, când a ratat trei mingi de meci. Germana a câştigat pe serviciul adversarei, dar şi-a pierdut la rândul ei serviciu, în ghemul următor.

Bianca Andreescu este, totodată, cea mai tânără campioană la Indian Wells din ultimii 20 de ani. În 1999, Serena Williams câştiga trofeul la 17 ani. Bianca Andreescu este a patra cea mai tânără câştigătoare din istoria turneului californian, după Martina Hingis, Serena Williams şi Monica Seles.
 

Bianca Andreescu va urca pe locul 24 WTA după şi va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Sursa: Digi24, QMagazine