SPORT

Bianca Andreescu a "spulberat-o" pe fosta lideră WTA Garbine Muguruza în sferturi la Indian Wells

Jucătoarea de tenis din Canada, de origine română, a avut o evoluţie de senzaţie în sferturi la Indian Wells, cu Garbine Muguruza. Andreescu s-a impus în două seturi 6-0, 6-1 în doar 53 de minute şi va juca în semifinale cu Elina Svitolina. După succesul cu Muguruza, Andreescu urcă provizoriu pe locul 37 WTA. O calificare în finală ar duce-o pe canadiancă până pe locul 33, iar un eventual triumf ar însemna urcarea pe locul 24.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, revelaţia acestui început de sezon, a spulberat-o pe spaniola Garbine Muguruza, numărul 20 mondial, cu 6-0, 6-1, miercuri noaptea, în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA de la Indian Wells (California/SUA), dotat cu premii în valoare de 9.035.428 dolari.

Andreescu (18 ani, 60 WTA), beneficiara unui wildcard, s-a impus în doar 52 de minute în faţa fostului lider mondial, câştigând primele nouă ghemuri ale partidei. Muguruza a câştigat în acest meci doar 12 puncte pe propriul serviciu, 5 în primul set şi 7 în al doilea.

''Am reuşit, poate, cel mai bun meci al carierei, a fost o zi în care mi-a ieşit totul, iar acest lucru a făcut diferenţa'', a spus tânăra jucătoare de tenis la finalul meciului.

''Am rămas concentrată de la început până la finalul meciului, nu aveam nimic de pierdut şi am intrat pe teren pentru a obţine victoria'', a mai spus Andreescu.

Jucătoarea de origine română are cele mai multe victorii în acest an în circuitul profesionist feminin, 26.

Andreescu a ajuns în  finala turneului WTA de la Auckland, după victorii în faţa danezei Caroline Wozniacki şi a americancei Venus Williams, a câştigat turneul 125K de la Newport Beach (SUA), după o finală cu o altă reprezentantă a Canadei, Eugenie Bouchard, iar apoi a ajuns până în semifinale la Acapulco.

În semifinale la Indian Wells, Andreescu o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 6 mondial, care a dispus în alt meci de cehoaica Marketa Vondrousova (61 WTA), în trei seturi, cu 4-6, 6-4, 6-4, după două ore şi 11 minute de joc. Vondrousova trecuse în optimi de numărul doi mondial, Simona Halep.