SPORT

Barcelona face un pas mare spre finala UCL după ce a învins cu 3-0 formaţia Liverpool

post-img

Barcelona a învins-o la scor de neprezentare pe Liverpool, 3-0, şi e aproape calificată în finala Ligii Campionilor.Leo Messi şi-a reconfirmat statutul de călău al echipelor englezeşti, cu o „dublă” în momentul cel mai greu al Barçei, dominată jumătate de oră după pauză. Calificarea e aproape decisă.

Barcelona a început bine duelul cu Liverpool de pe Nou Camp! Rakitic a fost blocat în careu de intervenţia lui Van Dijk. Luis Suarez a deschis scorul după o centrare perfectă venită de la Jordi Alba! Henderson l-a lăsat pe Mane singur în faţa porţii, dar atacantul lui Liverpool a trimis peste din poziţie ideală, iar prima repriză s-a terminat cu Barcelona în avantaj.

După pauză, terenul s-a înclinat spre poarta lui Ter Stegen, dar germanul nu s-a lăsat învins. Milner şi Salah l-au pus pe rând la încercare, dar germanul a respins de fiecare dată În corner! Acelaşi Milner a trimis apoi exact pe mijlocul porţii, după o fază lucrată excelent de Salah! Messi a ieşit la rampă în ultimul sfert de oră al meciului. Argentinianul a marcat cu noroc pentru 2-0, după ce a urmărit o minge revenită din transversală la şutul lui Suarez. Messi a ajuns la 600 de goluri înscrise pentru Barcelona: a închis tabela la 3-0 cu o lovitură liberă impecabil executată.

Liverpool a terminat meciul în atac, dar nici norocul nu a ţinut cu echipa lui Jurgen Klopp. Salah a trimis în bară la dubla ocazie a "cormoranilor", iar calificarea pare jucată înaintea returului de pe Anfield.