SPORT

Atleţii din Republica Moldova au obţinut aur şi bronz la Universiada Mondială de la Napoli

post-img

Atleţii din Republica Moldova au obţinut patru medialii, dintre care două de aur şi tot atâtea de bronz, la cea de-a 30-a ediţie a Universiadei Mondiale de vară, încheiată duminică, 14 iulie, la Napoli.

Medalii de aur au obţinut atletul Andrian Mardare la aruncarea suliţei şi judocanul Denis Vieru (cat. 66 kg), iar medaliile de bronz au fost cucerite de judocanul Dorin Goţonoagă (81 kg) şi luptătoarea de taekwondo Ana Ciuchitu (67 kg).

În clasamentul pe medalii, Republica Moldova a ocupat locul 23 dintr-un număr de 68 de ţări care au cucerit medalii la actuala ediţie a Universiadei Mondiale. România se află pe locul 46 în acest clasament cu o medalie de argint adjudecată de atletul Alin Alexandru Firfirică la aruncarea discului şi trei de bronz cucerite de Florentina Marincu Iuşco, la săritura în lungime, precum şi de scrimerii Răzvan Ursachi, la sabie masculin, şi Mălina Călugăreanu, la floretă feminin.

În topul clasamentului s-au plasat atleţii din Japonia cu un total de 82 de medalii, tot atâtea reuşind şi sportivii din Federaţia Rusă. Niponii sunt însă pe primul loc deoarece au reuşit să obţină 33 de medalii de aur, în timp ce ruşii – doar 22, scrie Radio Chişinău.