SPORT

Atleta din R. Moldova, Dimitriana Bezede, pregătită pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Atleta din Republica Moldova Dimitriana Bezede e încrezătoare că va ajunge în finala probei de aruncare a greutăţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din Republica Moldova va participa pentru a doua oară la rând la Jocurile Olimpice.

DIMITRIANA BEZEDE, atletă: Să vă spun sincer, chiar n-am răbdare. Vreau să ajung acolo şi să concurez. Chiar îmi doresc lucrul ăsta.

Dimitriana Bezede a născut un copil şi a revenit la antrenamente abia la începutul primăverii trecute. Spune însă că e pregătită să arate rezultate bune la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

DIMITRIANA BEZEDE, atletă: În martie am revenit. Sunt 4 luni de când mă antrenez constant şi chiar am ajuns la forma pe care o aveam cândva. Sunt mândră de mine dar şi şocată că am ajuns la pregătirea pe care o aveam.

Atleta din Republica Moldova speră să ajungă în finala probei de aruncare a greutăţii de la Jocurile Olimpice, unde se califică cele mai bune douăsprezece sportive.

DIMITRIANA BEZEDE, atletă: Sunt fete foarte puternice şi pentru mine toate sunt concurente, dar ştiu că sunt şi eu între primele şi pot să concurez cu primele 12, fiindcă nu sunt mai slabă, sunt puternică.

Dimitriana Bezede spune că atleţii din Republica Moldova pot obţine locuri de frunte la competiţiile internaţionale, însă au nevoie de condiţii mai bune de antrenament.

DIMITRIANA BEZEDE, atletă: De-ar fi o sală bună de forţă, pentru noi aruncătorii este foarte important ca să avem unde să ne antrenăm. Fiindcă avem 10 metri pătraţi acolo şi e foarte greu. Noi intrăm pe teren să ne antrenăm cu haltera, pentru că nu încăpem în sala aia.
Republica Moldova are 19 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 6 dintre ei vor participa la probe de atletism. Astăzi a obţinut cota olimpică şi atleta Alexandra Emilianov, care evoluează în proba de aruncare a discului. Tatăl ei, Ivan Emilianov, a participat la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice. Competiţia din această vară se va desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august şi va fi transmisă în direct pe TVR MOLDOVA.