SPORT

Aproximativ 100 de biciclişti sunt aşteptaţi să participe la Campionatul naţional la ciclism

post-img

Campionatul Republicii Moldova la ciclism pe şosea va avea loc în perioada 24-25 iunie în municipiul Chişinău, pe traseul Chişinău-Cimişlia. Participanţii se pot înscrie la două discipline olimpice: cursa individuală contra timp pe o distanţă de 25 kilometri şi cursa la linie pe distanţa de 140 kilometri.

Potrivit antrenorului principal al lotului naţional de ciclism, Alexandr Oală, în acest an sunt aşteptaţi să participe aproximativ 100 de biciclişti, atât sportivi licenţiaţi, cât şi sportivi amatori, la cinci categorii de vârstă: cadeţi, juniori, tineret, seniori şi amatori, transmite IPN.

Înscrierile se vor face până la data de 23 iunie pe adresa de e-mail a Federaţiei de ciclism din Moldova, [email protected], dar şi la faţa locului, înainte de începerea competiţiei. Sportivii amatori vor achita o taxă de participare de 100 de lei.

Competiţia este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia de Ciclism din Moldova şi are un buget de 35 de mii de lei. Câştigătorilor li se vor oferi premii financiare de la 300 la 800 de lei în funcţie de categoria de vârstă, medalii, diplome şi un tricou cu însemnele campionatului.